Om forspaddling.se

Webbplatsen forspaddling.com grundades av Erik Wettergren, Lars Larsson och Pelle Nyberg och lanserades 2002 (domännamnet registrerades dock redan 2000). Erik hade grundat och drev Forsguiden. Lars och Pelle hade sedan 1998 drivit den internationellt inriktade sajten “Scandinavian Playboater”, som senare blev “Freestyle Kayaker” och på slutet samarbetade med ROCsport. Samtidigt som de lade ner ambitionerna på en engelskspråkig sajt, startade de istället upp forspaddling.com med ett tydligt fokus på Sverige. Sajtens diskussionsforum var under 00-talet den självklara mötesplatsen för alla forspaddlare i Sverige, men med Facebooks intåg svalnade intresset för forumet och under det tidiga 10-talet tynade sajten bort för att de senaste fem åren ha legat helt nere.

Lagom till 20-årsjubileumet återlanserar vi nu sajten under namnet forspaddling.se, med en förhoppning om att på nytt bli Sveriges främsta resurs för forspaddlare. Planen är att den nya forsguiden, som är under utveckling, kommer att bli en integrerad del i denna webbplats.

Lars Larsson

Lars Larsson

Grundare

Lars har paddlat fors i 30 år och växte upp i Hälsinglands skogar och på Ljusnans böljande vatten. Han kallar sig utforskare och bor numera i Åre i Jämtland.

Lars erbjuder forskurser via Active Outdoor.

Läs mer om honom på utforskaren.com

Erik Wettergren

Erik Wettergren

Grundare

Erik grundade Forsguiden och var i praktiken den som i stort sett ensam drev forspaddling.com ända fram tills för fem år sedan. Han var i många år förbundskapten för freestylelandslaget och har numera en forsnära sommarstuga i Björbo.