Välkommen till webbplatsen för dig som älskar att paddla fors! Efter att ha legat i träda i några år återlanserar vi nu forspaddling.com under namnet forspaddling.se med sikte på att återigen bli den främsta resursen på nätet för alla forspaddlare. Under 00-talet var vår sajt den självklara mötesplatsen för alla forspaddlare med Forsguiden som en systersajt. Forspaddling.se kommer att integrera både artiklar och nyheter med en ny forsguide på samma sajt.

Min motivation till att starta upp sajten på nytt bygger på att jag sedan 25 år tillbaka haft en dröm om att göra en riktigt bra forsguide till svenska paddlingsvatten. Jag kommer därför framöver att själv i första hand fokusera min energi på att skriva guidebeskrivningar till den nya forsguiden. Samtidigt sitter jag på en mängd gamla artiklar och material som delvis tidigare publicerats, men som egentligen är tidlöst eftersom det handlar om själva forsarna och turerna. Därför har jag börjat med att leta fram mina äldsta alster såsom förstapaddlingarna av Laforsen och Hylströmmen för 20 år sedan. Jag tänker sedan jobba mig framåt i tiden ända fram till de senaste månadernas spännande forsäventyr.

Jag har själv varken tid eller ambitioner att skriva om något annat än det som jag brinner mest för – själva naturen, åarna, älvarna, forsarna och förstapaddlingarna. Det blir alltså en lite annan inriktning än för 20 år sedan då jag själv hade störst fokus på freestyle. Däremot så välkomnar jag ett bredare innehåll som kanske även kan täcka in packrafting och tävlingsgrenarna i forspaddling om vi kan hitta intresserade skribenter och redaktörer som vill vara med och bevaka dessa områden. Känner du att du själv skulle vara rätt person för detta så kontakta oss och berätta vem du är och vad du skulle vilja bidra med.

I dagsläget består redaktionen enbart av mig och Erik Wettergren, som var både hjärnan och musklerna bakom den gamla sajten. Vi hoppas att vi blir fler framöver. Synpunkter på innehållet eller utseendet på forspaddling.se mottages tacksamt via vårt kontaktformulär. Skillnaden mot den gamla sajten, som hade ett eget forum, är att vi nu istället har en facebook-grupp där ni besökare kan diskutera forspaddling i allmänhet och sådant som behandlas här på sajten. Vi har också en facebook-sida där vi delar alla nya artiklar som publiceras här. Genom att gilla vår sida på facebook blir det lättare att hålla koll på när sajten uppdateras.

Vi önskar er en fortsatt blöt och solig sommar och hoppas att vi ses på vattnet!

Lars Larsson